Wat is een vrouwencirkel?

We maken een cirkel van vrouwen. We heten elkaar welkom en zijn benieuwd naar wat zich zien laat, wat zich aandient.

 

Wat heb je eraan?

Vrouwen kunnen in deze groepen hun isolement doorbreken en hun ervaringen in een breder, maatschappelijk perspectief plaatsen door gezamenlijk ervaringen uit te wisselen en gemeenschappelijke themaís uit te werken. In een groep kun je jezelf mede ontwikkelen aan het proces van de anderen. Het delen van ervaringen versterkt het gevoel van verbondenheid. Problemen voelen minder zwaar als je je er niet zo alleen in voelt. Door herkenning, erkenning, steun en inspiratie kun je in korte tijd veel nieuwe ervaring opdoen. Ben nieuwsgierig naar wat je kunt leren en afleren.

 

De kom van de wijze vrouw

is altijd halfvol

klaar om te geven

en klaar om te ontvangen

 

Wat en hoe?

In de vrouwencirkel delen we  (vrouwen)themaís die op dat moment actueel zijn . We gaan oude en nieuwe ideeŽn over vrouwzijn onderzoeken, loslaten of uitproberen. Vrouw zijn  omvat alles wat je doet: je gezin van herkomst, je huidige staat van zijn; een baan, partner wel/niet, kinderen opvoeden, schoonmaken, koken, mediteren, lezen, vrijwilligerswerk, uitrusten, etc. 

 

We maken gebruik van aandacht richtende oefeningen. We leren aanwezig zijn met helder hoofd en open hart. Daarnaast nemen communicatie, dans, beweging op muziek en humor een belangrijke plaats in. Dit in een veilige, respectvolle sfeer ,waarbij liefde centraal staat. Hierdoor krijgt iedere vrouw de ruimte en steun om te vertellen wat haar perspectief op haarzelf, de wereld en het universum is.

 

Voor mensen die zichzelf willen ondersteunen. Zelfondersteuning wil zeggen, dat je zoveel om jezelf geeft, dat je onvoorwaardelijk accepteert wie je bent op dit moment, met alles wat er is. Dan geef je jezelf de ruimte om van "toen" naar "nu" te groeien en van "doen" naar "zijn". Het oude loslaten, het nieuwe verwelkomen. Niet meer vechten, tegen de stroom in, leren mee te gaan in wat zich aandient, in overgave. Met zachtheid en aandacht kijken naar wat jij op dit moment nodig hebt, om in je rust te komen en te helen.

Uitgangspunt is dat je je vanzelf goed voelt, wanneer je doet wat echt bij je past: 'to Live Well is to feel Well'. De kunst is om zelf, met de steun van anderen, te ontdekken wat bij je past, en dat dan te doen (dat kan dus ook luieren zijn!). In de vrouwencirkel wordt je gestimuleerd om nieuwe stappen te nemen.

Durf je deze uitdaging aan, ben je toe aan verandering ...

 

Voor wie

Vrouwen vanaf 25 jaar. Lenig, breed, wit, bruin, smal, krom, maakt allemaal niks uit.

 

Waar

Tuinstraat 12.

6467LC Kerkrade.

 

Kosten

Op aanvraag.