Wat is holistic pulsing?

Holistic pulsing is een helende "therapievorm" die gebaseerd is op de kracht van zachtheid, die uitnodigt tot diepe ontspanning en loslaten. Het basisidee van holistic pulsing is van een foetus in de baarmoeder, die in het vruchtwater wordt gewiegd. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 80% uit water en is daardoor zeer ontvankelijk voor beweging.

 

Tovi Browning natuurarts en osteopaat, ontwikkelde deze techniek vanuit de overtuiging dat de kracht van heling niet mag bestaan vanuit een harde, pijnlijke en grensoverschrijdende uitnodiging maar zal bestaan vanuit een zachte, koesterende en veilige uitnodiging naar je lichaam.   

 

Als we onze omgeving als veilig ervaren, kunnen we ons helen. 

 

De techniek bestaat uit het ritmisch wiegen en stretchen van het lichaam in combinatie met openende bewegingen. In het pulsen benut je de kracht van ritme en bewuste aanraking om het lichaam aan zijn oorspronkelijke stromende staat te herinneren. Het ritme wordt aan het lichaam aangepast. Het pulsen werkt door tot in de diepst gelegen cellen van het lichaam en nodigt alle organen en spieren uit mee te vibreren. Dit geeft een gevoel van koestering en geborgenheid, waardoor het veiliger wordt om te voelen wat er in je leeft. 

Door de continuďteit van de ritmische pulsen kom je al snel tot rust en wordt je lichaam uitgenodigd om spanningen en blokkades op steeds dieper niveau los te laten; in eigen tempo en zonder te forceren. Het continue ritme van het pulsen kan leiden tot een diepe meditatieve staat, kalmering van het hele zenuwstelsel, versterking van het immuunsysteem en het stimuleert het loslaten van toxine (gifstoffen, afkomstig van bacteriën) in het lichaam.

Wanneer holistic pulsing?       

Holistic pulsing is een opzichzelfstaande behandelmethode. Door de zachte subtiele benadering kan het bij vrijwel iedereen toegepast worden. Holistic pulsing kan ook als waardevolle ondersteuning dienen voor andere methoden: holistic pulsing werkt niet klachtgericht, echter de zachte werking dringt diep door en spreekt het eigen helend vermogen van de pulsee aan, wat kan leiden tot verrassende inzichten.  

·        Het verlicht de negatieve effecten van stress en pijn. Energieblokkades (emoties) komen soms voor het eerst in jaren vrij;

·        Bij het onthaasten van je leven;

·        Stress en spanning;

·        Bij lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, rugpijn, spierpijn, obstipatie, nasleep van letsel zoals stijfheid en verminderde beweeglijkheid, chronische vermoeidheid, etc.;

·        Bij zwangerschap, een zachte manier om bewust in verbinding te gaan met je baby. Ontspannen en genieten voor twee……;

·        Bij ouderen, een ritmische mobilisering van gewrichten;

·        Wanneer je opnieuw wilt leren genieten van de stroming in je lichaam;

·        Wanneer je via je lichaam meer inzicht wilt krijgen in je psyche of een thema wilt uitwerken;

·        Wanneer je altijd maar aan het denken bent en niet meer kunt voelen;

·        Wanneer je via je lichaam meer inzicht wilt krijgen in je psyche;

·        Als ondersteuning bij de verwerking van intense momenten in je leven (bijvoorbeeld rouw en verlies);

·        Als ondersteuning bij het volgen van een reiniging/vastenkuur;

·        Wanneer je veel geeft en er naar verlangt om te ontvangen;

·        Voor iedereen die wil thuiskomen bij zichzelf.

Pulssessies vervangen nooit medische begeleiding en medicatie.

 

 

 

Soms gebeurd er iets.......... Zachte wonderen....